Skip links

Därför ska du ha en Kontrollenhet

Att ha en godkänd kontrollenhet (svarta lådan) är ett krav från Skatteverket, det är en del av kassalagen som trädde i kraft år 2010  med syftet att skydda seriösa företagare mot illegal konkurrens. Kontrollenhetens uppgift är att läsa av och spara kvittoinformation, som sedan ska finnas tillgänglig för Skatteverket vid en granskning i form av en kontrollkod. Informationen är inte åtkomlig för de som använder kassaregistret.

En serverbaserad kontrollenhet från PosPlus ingår i JobOffice Kassa så du inte behöver köpa någon egen. Men den kräver att du har ett stabilt Internet. Se till att kontrollenheten alltid är aktiv. Har kontrollenheten på joboffice Kassa blivit avstängd kommer det upp en röd varningsruta i vänstra hörnet.

Vill du istället köpa en egen kontrollenhet så rekommenderar vi en USB kopplad PosPlus.

En annan sak som är viktig att tänka på  är att om ett företag gör sig av med eller skrotar ett kassaregister ska dess kontrollenhet bevaras under minst tolv månader.

Kort och gott så behövs kontrollenheten för att lagra data på all försäljning för att få en schysst handel med samma möjligheter.

Registrera JobOffice kassa och kontrollenhet till skatteverket här!