Skip links

JobOffice Kassa för Mässor

Åker du också iväg på mässor för att  exponera din verksamhet. JobOffice Kassa har flera kunder som använder sig av kassasystemet på olika mässor runt om i landet. Men med olika mässor kan olika utmaningar uppkomma. Här har vi tagit upp några funderingar som kan komma upp vid försäljning på mässor.

Kassasystemet kan användas offline

Själva kassasystemet kan köras offline men kontrollenheten som är inbyggd kräver Internet. Vill du köra helt offline behöver du en egen kontrollenhet som du kan ansluta direkt till datorn istället. Kassan och kontrollenheten kräver inte mycket Internet och kan köras på ett 3G/4G mobilt bredband eller Internet delning från mobiltelefon.

Synkning med affärssystem

Använder du dig av ett affärssystem kan du synka dina kvitton i efterhand. Har du tillgång till internet under hela mässan så kan nu synka i  dina kvitton i realtid om vi använder dig av affärssystemen Visma Ekonomi, fortnox eller NAV. Använder du affärssystemet Visma Administration så ligger den lokalt på er server. Har du inte tillgång till server under mässan går det lika bra att synka över alla kvitton i efterhand.

Hur gör man med licensen

Du kan inte använda samma JobOffice licens på flera kassadatorer samtidigt. Men du kan naturligtvis ta den kassan ni har i butiken med er till mässan och använda där istället. Du kan även flytta över licensen till en tillfällig dator som du använder som kassa.  Läs hur du går tillväga för att öppna upp företaget i en ny kassadator. Skulle du behöva en ny licens för mässtillfället så är den lägsta abonnemangstiden 1 månad.

Kortterminal

Så var det där med kortterminal. Du kan endast ha en kortterminal kopplad till en kassa. Så om du ska ha flera kassor på mässan behöver ni flera kortterminaler. Tänk på att kortterminalen kommer kräva konstant Internetanslutning och kan inte köra offline. Kortterminalerna hyr ni alltid av er kortterminalsleverantör.

Hör av dig till oss för att få reda på mer om hur JobOffice Kassa kan fungera för just dig och din verksamhet. Gör en intresseanmälan nedan och vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen för dig som ska ut på mässa.