Skip links

Kassasystem i Microsoft Excel

Marika och Stig har i många år drivit Auktionshallen i Horla och noterar allt som auktioneras ut i Excel för att enkelt kunna stämma av dagens försäljning mot de som lämnar in gods och de som fått nummerbrickor och betalar efter auktionens slut. Marika sitter med sin laptop och noterar noga när Stig auktionsförrättar och klubbar auktionsgodset.

När kassalagen kom införskaffades en kassaapparat och de var tvungna att anställa ytterligare en person som bara slog in varuvärdet och den slagavgift som auktioner tar ut. Ibland hörde den här personen fel belopp och det blev stopp i auktionen till Stigs förtret. Stundtals fick ”nissarna”, som hämtade kvittot ur kassaapparaten och tog betalt av kunderna, vänta på kvittot eftersom kassaapparaten var långsam.

Dessa problem och kostnader ville Marika och Stig komma ifrån och idag använder de bara Excel igen ihop med specialutvecklad plugg1 till JobOffice Kassa, en modern programvara för butiksdata.

”- Det rasslar bara till” ropar Stig förbluffad och tittar på Marika när hon trycker F9 i Excel och skriver ut ett kvitto via JobOffice Kassa och den nya Star skrivaren de införskaffat.

1 Pluggar i JobOffice Kassa är specialutvecklade programvaror för en unik kund som helt enkelt ”pluggas in” i JobOffice Kassa. Användaren har full kontroll över sina pluggar via en egen flik i JobOffice Kassa och självklart också information och dokumentation över pluggen.