Skip links

Kassasystem med swish

Mobila betallösningar är framtiden. Och vi är redan där.

Swish gör det enkelt att föra över pengar mellan två bankkonton. Det enda du behöver göra är att ange mottagarens Swishnummer (eller mobiltelefonnummer).

Ska du använda Swish för att ta betalt av dina kunder i ditt företag behöver du ett företagsavtal för Swish. Det finns två olika tjänster du kan välja mellan: Swish Företag och Swish Handel. Båda ger dig ett unikt Swish nummer som börjar på “123” följt av 7 siffror för din verksamhet som kopplas till din bank som kunderna använder för att betala på istället för ett mobilnummer.

Swish Handel

Swish Handel är speciellt framtagen för e-handel och butiker med många kunder där man behöver en snabb hantering vid

Det fungerar på samma sätt som Swish Företag där du får ett unikt Swish nummer och kan se betalningen direkt. Skillnaden är att det kan integreras direkt med andra system som exempelvis din kassa eller webbutik.

Med Swish Handel och integration till JobOffice Kassa kan man automatiskt kontrollera kundens betalning innan kvitto skrivs ut

Kassören kan ange kundens mobilnummer direkt i JobOffice, kunden får då ett meddelande om betalningen med belopp och mottagare direkt i Swish-appen på sin mobiltelefon. De behöver bara godkänna transaktionen och kassören får en bekräftelse direkt i kassan att betalningen är gjord.

Fördelar jämfört med Swish Företag är att kunden inte behöver ange några nummer i sin mobil utan kassören anger istället kundens mobilnummer i kassan vilket snabbar upp hanteringen.

Både kunden och kassören får automatiskt upp information om betalningen direkt i mobilen och kassan och inget kvitto skrivs ut förrän betalningen är godkänd. Vilket gör det ännu mer säkert och minimerar felinslag.

Swish Företag

För mindre företag är Swish Företag ett bra alternativ. Du kan enkelt ta emot Swish betalningar och få en bekräftelse på betalning direkt på kontot. Har du enskild firma kan du oftast ansluta ditt företag direkt hos din Internet bank.

 

Om du använder du Swish Företag är transaktionen är helt fristående från kassan precis som en fristående kortterminal.

 

I JobOffice kan du välja att lägga till ett Valfritt Betalsätt i kassan och döpa den till Swish. När du sedan trycker på knappen “Betala” kan du välja Swish som ett betalsätt.

 

Tänk på att kassan inte har någon direkt koppling till Swish och därför inte kan kontrollera att kunden utfört betalningen. Kassören måste kontrollera så kunden har utfört betalningen med rätt belopp och den är godkänd och mottagen på ert Swish företagskonto.

 

Kostnaden för Swish är oftast endast en transaktionsavgift hos banken från 1-3 kr. Men dubbelkolla med din bank för exakta kostnader. I JobOffice Kassa lägger du till ett valfritt betalsätt som kostar 49 kr per månad och kan då döpas om till Swish.

Vad kostar det?

Prisupplägget för Swish Handel ser annorlunda ut tar lite längre att komma igång med än Swish Företag.

Swish Företags transaktionsavgifter bestäms av bankerna. Därför kan priserna variera beroende på vilken
bank du använder.

 

Exempel på kostnaden. Kontakta din bank för mer exakta kostnader eller läs mer på https://www.getswish.se/foretag/kontaktinformation-banker/.

 

Swish Företag

Startavgift: 300 – 1000kr.
Månadsavgift: 50kr. / månad eller upp till 1000kr. / år beroende på bank.
Transaktionsavgift: ca. 3 kr. Tänk på att avgiften kan vara olika mellan köp och återbetalningar.
De kan även variera beroende på beloppet köpet är på.

 

Swish Handel

Månadsavgift: 100kr / månad (100 transaktioner ingår).
Transaktionsavgift: 1kr / transaktion för både köp och återbetalning (för alla transaktioner över de 100 första).

 

Förutom ett Swish Handel avtal behöver du även ett SSL-certifikat som ska användas i JobOffice.

Certifikatet måste skapas och hämtas av dig med hjälp av vår support och sedan konfigureras på våra servrar som
hanterar kommunikationen mellan Swish och din kassa. Kostnaden för detta är en engångsavgift på 499kr
(just nu gratis!).

Vill du veta mer om Swish med JobOffice är du välkommen att kontakta vår support.

Så här kommer du igång